Fotoutrustning – Tips och tankar kring val av kamera

Vilken kamera? - Tips och inspiration vilken kamera som passar dig bäst

Idag finns det mängder med kameror att välja på. Det är lätt att stirra sig blind på megapixlar, som i dagens läge inte spelar superstor roll ändå. Idag gäller det att du hittar en kamera som matchar dina behov och plånbok.

Kameran kan idag delas in i fyra olika segment

Mindre spegellösa

Större konsumentkamerorna

Semiproffskamerorna

Proffskamerorna

De mindre spegellösa

Denna typ av kamera är till för dig som behöver en smidig och lätt kamera. Det som gör en spegellös kamera speciell är dess vikt och volym. Framförallt kan du ta med den smidigt i väskan och ta upp den lätt när du går på stadspromenader eller liknande.

Tips på en bra spegellös kamera!

Större konsumentkameror

Känner du dig mer avancerad än att bara ha en spegellös kamera bör du kolla in konsumentkamerorna. Priset behöver inte bli mycket högre än en spegellös, men du får mer avancerade delar i kameran. Priset drar iväg beroende på vad du är ute efter i kameran.
Tips på en bra konsumentkamera!

Semiproffskamerorna

Du som har kommit långt inom fotografi och känner för att ta ytterligare ett steg, är semiproffskamerorna ett bra alternativ. Viktigt att ta med sig här är att dessa kameror ofta kräver lite dyrare optik. Detta eftersom semiproffskamerorna tar betydligt bättre bilder kvalitetsmässigt.

Tips på en bra semiproffskamera!

Proffskamerorna

Arbetar du med fotografering och har ett stort behov av bra kvalitet, är proffssegmentet det du bör kolla in. Dessa kameror bidrar till bäst kvalité och bra bilder oavsett ljus. Hos en proffskamera finns alla de små detaljerna som skapar bästa känslan vid fotograferingen.
Tips på en bra proffskamera!

Vill du läsa djupare om varje kamera?

Tryck här!

6 punkter att tänka på när du väljer kamera

1Vill du kunna fota i RAW för bättre kvalité på bilderna?

2Vill du kunna filma med kameran?

3Vill du kunna koppla in en extern blixt på kameran?

4Använder du sökaren på kameran? Är den nödvändig?

5Håll i kamerorna du väljer mellan för att få en känsla om vilken du gillar

6Störst är inte alltid bäst. Välj kamera utifrån dina behov

De populäraste kameramärkena

När det kommer till kameramärken är det idag en djungel att välja bland. Vid val av märke handlar det väldigt mycket om vilken modell du haft tidigare och vad du är van vid. Nedan ser vi de vanligaste kameramärkena idag. Vilken passar dig bäst?